The Shopper

Cumbernauld Shopping Centre, Cumbernauld
Commissioned by the Cumbernauld Development Corporation
Open competition

Dimensions: 2.5m high
Date: 1980
Media: bronze figure and structure

Brief: to create a sculpture to fit pre-made plinths.

The final sculpture became a “monument to the shopper” – a constant human activity requiring dedication and purpose and not often praised or noticed.

The life-sized figure sits on a strong base that also supports a screen as a means of providing a controlled background. Around the base sit several small forms – a tree, a shell and an owl – accessible and for the interest of children visiting the location.

“The Shopper” has been relocated outside the new shopping centre at Central Way, Cumbernauld.

See all

Public Works

Copyright © 2017 The Estate of Bill Scott | All rights reserved

Website by Julia Douglas